Kształcenie ma sens !! Przyjdź do nas !!  

» Regionalny Konkurs Umiejętności Kulinarnych Groch z fasolą

Data dodania: 2016-12-19 12:21:00

Dnia 15 grudnia 2016r. w Zespole Szkół  Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu odbył się Regionalny Konkurs Umiejętności Kulinarnych „Groch z fasolą”. Zadaniem uczestników było przygotowanie przystawki, dania głównego, tak aby elementem każdegoz nich był groch (lub ewentualnie fasola, orkisz, bób, ciecierzyca, soczewica).   W konkursie udział wzięło 8 uczestników reprezentujących szkoły z: Kielc, Ostrowca Świętokrzyskiego, Tarnobrzega, Sandomierza i Stalowej Woli.  
Naszą szkołę reprezentowała słuchaczka klasy pierwszej w zawodzie kucharz Jolanta Herdzik, która przygotowała przystawkę: Krewetki w tempurze z szampana oraz szafranową ciecierzycą oraz danie główne: Pierś z gęsi w sosie malinowo-tymiankowym z pierogami z fasoli. Pani Jolanta zajęła IV miejsce w konkursie. Wykazała się wysokim poziomem umiejętności, pomysłowością, kreatywnością.  Pani Jolanta połączyła  ze sobą różne składniki, smaki, sposoby przyrządzania, a na koniec – w  efektowny sposób podała. Smak pierogów z fasolą  zyskał uznanie ze strony jury degustacyjnego. Do konkursu naszą słuchaczkę przygotowała Pani Klaudia Kochowska nauczyciel przedmiotów branży gastronomicznej.
Pani Jolanto SERDECZNIE GRATULUJEMY  i życzymy dalszych sukcesów !!!!!



Polecamy
Osób Online: 4 / Czas gen. strony: 0.00672
Copyright © 2014 ckustalowawola.pl