CUKIERNIK – Kwalifikacja SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych
Cykl kształcenia: 1,5 roku – 3 semestry (FORMA ZAOCZNA – CO 2 TYDZIEŃ: SOBOTA, NIEDZIELA)
Uczestnikiem kursu może być osoba pełnoletnia, o dowolnym poziomie wykształcenia (podstawowe, gimnazjalne, zasadnicze zawodowe, średnie, wyższe).
Absolwent kursu w zawodzie cukiernik będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej
- sporządzania półproduktów cukierniczych
- sporządzania gotowych wyrobów cukierniczych
- dekorowania wyrobów cukierniczych
Słuchacz po potwierdzeniu kwalifikacji SPC.01. może uzyskać tytuł Cukiernik pod warunkiem, że ma ukończone minimum zasadniczą szkołę zawodową lub kurs kompetencji ogólnych na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Nie jest wymagane wykształcenie średnie.
Jako cukiernik znajdziesz zatrudnienie w:
- cukierniach, ciastkarniach,
- zakładach gastronomicznych,
- firmach wytwarzających artykuły cukiernicze,
- przedsiębiorstwach gastronomiczno-hotelarskich
- możesz również otworzyć własną działalność gospodarczą
Kurs trwa 3 semestry – ZAPRASZAMY!
KURS JEST BEZPŁATNY!
Słuchacze zachowują prawo do świadczeń rentowych i innych.
WYDAJEMY ZAŚWIADCZENIA DO ZUS, KRUS, MOPS, DO PRACY