W niedzielę, 16 lipca na Placu Piłsudskiego po raz czwarty zagościł Lasowiacki Festiwal Pierogów. Na festiwalową publiczność czekało 50 stoisk oferujących szeroki wybór pierogów, a także innych regionalnych kulinariów. Wśród nich znalazło się stoisko Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego, na którym można było posmakować lasowiackich i nie tylko potraw, przygotowanych przez nauczyli przedmiotów zawodowych: Panią Klaudię Kochowską i Panią Anetę Jaworską: pierogów ruskich, z kaszą, kapustą i twarogiem, ze szpinakiem i fetą: pieczone, smażone i gotowane oraz wyrobów cukierniczych: ciasta cukiniowego i gruszkowego.
CKZiU wzięło udział w konkursie na najsmaczniejsze pierogi. W tym roku głównym składnikiem była kasza. Do konkursu Centrum zgłosiło „Pierogi z kaszą gryczaną białą, bobem oraz kurczakiem”. Wszystkim nagrodzonym gratulujemy.
Każdy odwiedzający nasze stoisko mógł również od Pani Dyrektor Barbary Wieszczek – Augustyńskiej dowiedzieć się o aktualnej ofercie edukacyjnej CKZiU w Stalowej Woli.