W sobotnie przedpołudnie, 7 czerwca, rozpoczął się Sandomierski Festiwal „WinaSera”, którego atmosfera od pierwszych chwil była pełna radości, aromatu wina i smaków regionu. W  sobotę i niedzielę słuchacze kwalifikacyjnych kursów zawodowych wraz z nauczycielami CKZiU uczestniczyli w festiwalu i zaprezentowali swoje stoisko z produktami craftowymi (produktami ręcznie wytworzonymi, z pasją, na bazie tradycyjnych receptur i metod produkcji).

Słuchacze przygotowali proziaki z dodatkami: pieczenią mięsna z cieciorką, suszonymi pomidorkami, mixem sałat, pomidorami, ogórkiem, kiełkami, gołąbkami bez zawijania z sosem z suszonych pomidorów. Można było również degustować keto gofry z dodatkami, szarlotkę, placek z cukinią, ciasto ucierane z owocami i kruszonką, ciasteczka krucho-drożdżowe z jabłkiem.

To był niezapomniany czas. Wszystkim zaangażowanym serdecznie dziękujemy.