VI Lasowiacki Festiwal Pierogów to okazja do poznania bogactwa regionalnych kulinariów, a główną rolę odgrywają pierogi w niezliczonych odsłonach. Jak co roku odbył się konkurs na najsmaczniejsze pierogi, w którym przewidziano nagrody pieniężne oraz trofea w postaci „Złotych Mis”. Motywem przewodnim tegorocznego konkursu były owoce.

Z ogromną radością i dumą ogłaszamy, że nasze niesamowite Panie: Klaudia Kochowska i Aneta Jaworska zajęły 3 miejsce w konkursie kulinarnym na najlepsze pierogi. Cieszymy się, że Panie po raz czwarty (w poprzednich latach były to 1 miejsca)  uplasowały się na podium konkursu.

Konkursowym daniem były: Pierogi z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskim. Podane z sosem gruszkowo-cytrynowym i kruszonką z białej czekolady, które podbiły serca jury i gości!

To duży sukces, który zawdzięczamy pasji, tradycji i ciężkiej pracy!

Gratulacje dla naszej drużyny i wszystkich uczestników! To była prawdziwa kulinarna bitwa pełna emocji i pyszności!