Panie Klaudia Kochowska i Aneta Jaworska – nauczycielki przedmiotów zawodowych naszego Centrum nie zwalniają tempa – barwnie, smacznie i po lasowiacku gotują w kolejną niedzielę lipca.

23 lipca na Zamku w Baranowie Sandomierskim, królowała kuchnia lasowiacka, a dworskie klimaty spotkały się ludowym obrzędem. Przy garnkach na zamkowym dziedzińcu stanął Karol Okrasa, by pokazać, że w Puszczy Sandomierskiej i kulinarny mistrz znajduje niejedną inspirację. W zamkowych krużgankach CKZiU zaprezentowało swoje stoisko z potrawą konkursową.

Nie zabrakło konkursu kulinarnego na najlepsze danie kuchni lasowiackiej. Przedstawicielki naszego centrum – Pani Aneta i Klaudia na konkurs kulinarny przygotowały pierogi z parzybrodą i salsę jabłkową. Za to danie Panie otrzymały w konkursie wyróżnienie.  Serdecznie gratulujemy.