Konkurs kulinarny skierowany był do słuchaczy  i absolwentów CKZiU w Stalowej Woli. Uczestnicy konkursu musieli popisać się nie tylko talentem kulinarnym ale także umiejętnościami fotograficznymi. W związku z pandemią, prace kulinarne powstawały w domu – w konkursie nie oceniano walorów smakowych i zapachowych konkursowych potraw.

Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu i sfotografowaniu wypieków (babek, babeczek, mazurków, ciast). Następnie należało przesłać zdjęcia z krótkim opisem wykonanego dzieła.

Słuchacze  oraz absolwenci CKZiU przesłali interesujące zdjęcia z opisem wykonania słodkich wypieków, takich jak: tartaletki, babki cytrynowe, babki zajączki, babeczki, serniki, pomarańczowa fantazja. Na wyróżnienie zasługują wypieki naszej absolwentki Pani Agaty – tartaletka, pomarańczowa fantazja, budyniaczek na cieście kruchym oraz babki i babeczki słuchaczek uczących się w zawodzie kucharz na kwalifikacyjnym kursie zawodowym: Pani Marzanny, Pani  Elżbiety oraz Pani  Renaty.