Dzień Dziecka to wyjątkowe święto, które celebrują i duzi, i mali. Tego dnia, niezależnie od wieku, pozwalamy sobie na odrobinę beztroski i zabawy, sięgamy po ulubione potrawy z dzieciństwa czy ukochane książki i bajki. W tym roku w naszym centrum Dzień Dziecka był spóźniony o jeden dzień. 2 czerwca zostały zorganizowane warsztaty kulinarne dla młodych smakoszy – dzieci naszych słuchaczy, nt. „Ulubione smaki dzieci”.
 
W trakcie warsztatów uczestnicy odkrywali swoje ulubione smaki, mieli możliwość samodzielnego wykonania pizzy, chałki oraz drożdżówek z serem. Poszerzali swoją wiedzę i kreatywność, rozbudzali swoją wyobraźnię i fantazję. Przygotowywali ciasto na pizzę (było – elastyczne, gładkie i wyrośnięte), rozciągali ręcznie każdą część ciasta na kształt koła, przygotowywali sos pomidorowy oraz łączyli ciasto drożdżowego z aromatycznymi dodatkami, (szynka dojrzewająca, rukola, pomidorki koktajlowe, ser mozzarella).
 
Pyszna, maślana, pachnąca chałka drożdżowa z kruszonką, formowana z czterech warkoczy i ośmiu kul to kolejny wyrób naszych uczestników. Na koniec zawijane drożdżówki z serem – pyszne i mięciutkie, lukrowane.
 
To była wspaniała i pyszna podróż przez nieskończoną paletę wrażeń smakowych.
 

Dzieci biorące udział w warsztatach wykazały się dużym zaangażowaniem, aktywnością i zapałem w przygotowaniu wyrobów cukierniczych i kulinarnych. Poczynania naszych młodych smakoszy zostały uwiecznione na zdjęciach a na koniec warsztatów dostali pamiątkowe dyplomy.