Miło nam poinformować, że jesienny semestr rozpoczynamy od sukcesu! W ramach  promocji zdrowego stylu życia oraz zachęcania do spożywania regionalnych owoców i warzyw słuchaczki KKZ w zawodzie kucharz wzięły udział w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia roślinna”.

Pani Paulina Ślusarczyk i Kinga Sowińska w ramach eliminacji wykonały wyśmienite danie konkursowe. Ich pierogi z karmelizowanymi jabłkami, białą kaszą gryczaną, pieczarkami okraszone oliwą miętową oraz żelką jabłkową zachwycił jury i zagwarantowały miejsce w finale.

Słuchaczki będą reprezentowały CKZiU w finałowych zmaganiach, które odbędą się 26 października 2022 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi i wykonają  wegetariańskie danie gorące oraz deser na podstawie autorskiej receptury z wykorzystaniem jabłek. Dania konkursowe przygotowane zostaną pod opieką Pani Klaudii Kochowskiej – nauczycielki branży gastronomicznej.

Życzymy dalszych sukcesów oraz trzymamy kciuki za nasze słuchaczki.