11 listopada – Dzień Niepodległości, to czas radości i dumy z naszej historii, który chcemy uczcić w różnorodny sposób – zarówno przez uroczystą lekcję jak również poprzez pyszne smakołyki.

Wyjątkową oprawę uroczystości szkolnej z okazji Narodowego Święta Niepodległości stanowił „Słodki stół”, na którym słuchacze Kwalifikacyjnych Kursów Zawodowych w zawodzie cukiernik oraz kucharz zaprezentowali słodkości: desery, monoporcje, ciasta: wuzetkę, malinową chmurkę, sernik z rosą, ciasteczka oraz rogale świętomarcińskie. Wszystkie słodycze na słodkim stole przygotowane zostały samodzielnie, tylko z naturalnych, wysokiej jakości składników. Słuchacze wykazali się kreatywnością, pomysłowością, łącząc ciasta tradycyjne z nowoczesnością. Słodkości charakteryzowały się różnorodną formą i teksturą oraz dekoracją, aby nadać ciastom nowoczesny wygląd.

Atrakcyjna prezentacja „Słodkiego stołu” zachwycała zarówno wyglądem jak i smakiem.