Pomysłowa kanapka, zdrowy batonik, tradycyjna drożdżówka, a może apetyczna muffinka?

Nowoczesny magazyn i portal, skierowany do piekarzy, ciastkarzy i lodziarzy „Mistrz Branży”, zorganizował konkurs „Witaj, Szkoło”.  Zadaniem uczestników konkursu było: wykonanie, upieczenie i udekorowanie wyrobu, który  można zabrać do szkoły i zjeść na drugie śniadanie, umieścić zdjęcie swojej pracy pod konkursowym postem na Facebooku oraz wysłać recepturę na adres redakcja@mistrzbranzy.pl .

W konkursie wzięły udział słuchaczki CKZiU w Stalowej Woli kształcące swoje umiejętności na Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w zawodzie cukiernik,  jak również Pani Klaudia Kochowska nauczyciel przedmiotów zawodowych.

Wysłane prace konkursowe to:

  • Precelki z serem pleśniowym i winogronem oraz Placuszki z szynką, serem i warzywami – wykonawca Paulina Ślusarczyk
  • Cynamonowe cruffiny – wykonawca Magdalena Konefał
  • Eklery z pastą twarożkową, szynką gotowaną w ziołach oraz z jajkiem na twardo, szczypiorkiem i papryczką chili – wykonawca Kinga Sowińska
  • Bajgle dyniowe ze szpinakiem, szynką bursztynową, serem owczym oraz kiełkami – wykonawca Klaudia Kochowska

Prace oceniało jury, zwracając uwagę zarówno na aspekt wizualny- aranżacja zdjęcia jak też kreatywność i aspekty funkcjonalne, bo w końcu jedzenie w szkole nie tylko ma smakować, ale pomagać w myśleniu . 

Z ogromną przyjemnością ogłaszamy, że Pani Klaudia Kochowska zajęła 3 miejsce, propozycją śniadania „Bajgle dyniowe”.  Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu, a Pani Klaudii serdecznie gratulujemy!!