Pomysłowa kanapka, zdrowy batonik, tradycyjna drożdżówka, a może apetyczna muffinka?
Nowoczesny magazyn i portal, skierowany do piekarzy, ciastkarzy i lodziarzy „Mistrz Branży”, zorganizował konkurs „Witaj, Szkoło”. Zadaniem uczestników konkursu było: wykonanie, upieczenie i udekorowanie wyrobu, który można zabrać do szkoły i zjeść na drugie śniadanie, umieścić zdjęcie swojej pracy pod konkursowym postem na Facebooku oraz wysłać recepturę na adres redakcja@mistrzbranzy.pl .
W konkursie wzięły udział słuchaczki CKZiU w Stalowej Woli kształcące swoje umiejętności na Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w zawodzie cukiernik, jak również Pani Klaudia Kochowska nauczyciel przedmiotów zawodowych.
Wysłane prace konkursowe to:
- Precelki z serem pleśniowym i winogronem oraz Placuszki z szynką, serem i warzywami – wykonawca Paulina Ślusarczyk
- Cynamonowe cruffiny – wykonawca Magdalena Konefał
- Eklery z pastą twarożkową, szynką gotowaną w ziołach oraz z jajkiem na twardo, szczypiorkiem i papryczką chili – wykonawca Kinga Sowińska
- Bajgle dyniowe ze szpinakiem, szynką bursztynową, serem owczym oraz kiełkami – wykonawca Klaudia Kochowska
Prace oceniało jury, zwracając uwagę zarówno na aspekt wizualny- aranżacja zdjęcia jak też kreatywność i aspekty funkcjonalne, bo w końcu jedzenie w szkole nie tylko ma smakować, ale pomagać w myśleniu .
Z ogromną przyjemnością ogłaszamy, że Pani Klaudia Kochowska zajęła 3 miejsce, propozycją śniadania „Bajgle dyniowe”. Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu, a Pani Klaudii serdecznie gratulujemy!!